Seizoen 2016-2017

Kerstviering Maria Sterre der Zee kerk Middenmeer

24-12-2016

Kerstspel Cultuurschuur Wieringerwerf

18-12-2016

Zondag 18 december werd er om 15.00 uur voor en door kinderen in de theaterzaal van de Cultuurschuur te Wieringerwerf een prachtige kerstvoorstelling gehouden. Rondom kinderkoor “Eigenwijs” is een muzikaal en beeldend programma samengesteld met het verhaal van Kerstmis als leidraad.

Kinderkoor “Eigenwijs” bestaat binnenkort twaalf en een half jaar. Reden voor oprichtster en dirigente Annelize Bouma om extra uit te pakken, bijgestaan door haar vaste organist Jocelyn Bruin–Reijers. Voor deze gelegenheid is de begeleidingsband uitgebreid met Karin van Wieren, Jeanette en Jana van Vilsteren en Ronald Reijers.

Twee gastsolisten zijn aan het koor toegevoegd; Wesley Lont en Roos Zuidema; beiden deden al ervaring op bij Muziektheater Thalia. Het kerstverhaal rond de geboorte van Jezus wordt verteld door Frits Westerkamp; wethouder in de Gemeente Hollands Kroon. Voor het spel figureren een dertien tal kinderen die op bijzondere wijze het kerstverhaal uitbeelden met gebruikmaking van hedendaagse technieken. Onder regie van Roelie Schiere wordt er enthousiast geoefend om er een onvergetelijke voorstelling van te maken. Een hele uitdaging voor de spelertjes waarvan de jongsten nog in de kleuterleeftijd zijn.

Kerstmarkt bij woonzorgcentrum Lelypark in Wieringerwerf

09-12-2016